Ilmar Vananurm käis Räpina raamatukogus külas

15. oktoobril külastas Räpina keskraamatukogu luuletaja, prosaist, tõlkija ja väikest viisi muusik Ilmar Vananurm. Ta on pälvinud Hendrik Adamsoni murdeluulepreemia, Anne Vabarna nimelise kultuuripreemia ja Bernhard Kangro nimelise kirjanduspreemia.
Külas olles esitas ta oma luulet ja laule, mis on osalt enda kirjutad, osalt tõlgitud (peamiselt leedu keelest). Ilmar Vananurm peab õigeks alati luuletustele selle kirjutamise hetkel panna daatum, sest luuletuse mõistmiseks on hea teada tema kirjutamise ajastut. Hr Kirjanik ei pea ennast tegelikult pillimeheks, sest pillimängu alustas ta alles 15 aastat tagasi.
Leedu keele omandas ta seitse aastat Leedus elades, hetkel soovib ta omandada läti keelt. Tema jaoks on olulisel kohal Petserimaa, sest on seal sündinud. Ta on väga muserdatud, et Eesti andis tükikese oma maast võõrale riigile.
Väga paljud luuletused ja laulud on kirjutatud mingil kindlal põhjusel. Näiteks “Petseri valss” sündis ajahetkel, kui võeti ära vene viisa intrigeeriva ettekande tõttu Petseris.
Kuulajatel oli võimalus soetada tema raamatuid ja saada autogrammi koos pühendusega.